Tankemylder

Er du ved at drukne i tankemylder?

Tankemylder-stress-kinesiologi-gedved

At have tankemylder er en opslidende tilstand, som dræner dig for energi. Tankemylder kan skyldes følgende:

  • Et generelt overaktivt mental apparat. 
  • Generende tanker, der kredser om bestemte problematikker.

Et overaktivt mental apparat.

Vi mennesker er jo heldigvis forskellige, og vi har vores styrker og svagheder forskellige steder. Et stærkt intellekt er rigtig godt, men det kan blive så dominerende og fylde så meget, at der aldrig er fred. Analyserne og tankerækkerne kommer væltende - også i situationer, som ikke kræver analyser, og hvor man i stedet kunne  nyde livet og restituere.

Opgaven er her at skabe mere balance og lære at slukke for intellektet, når det ikke "er på job"

Hvis du gerne vil lytte til fuglesang, må intellektet gerne være stille, i stedet for at begynde en analyse af situationen, hvilken fugl det drejer sig om? Synger den på den rigtige årstid? Spiller klimaforandringer ind? Er fuglen migreret? Hvilket land hører den normalt til i? Er den hulruger og hvor mange kuld får den? Osv. Det forhindrer dig i at nyde, sanse og opleve. 

Eller det kan være at du analyserer og vurderer andre mennesker eller dig selv i et væk. 

 

Generende og ubehagelige tanker.

Denne type tankemylder er ubehagelig og destruktiv. Det er ofte selvundergravende tanker, der vender tilbage igen og igen. Det er min erfaring, at ved at dykke ned i årsagen og gøre noget ved dette- så forsvinder tankerne og tankemylderet. Typisk kan der være underliggende følelser som:

  • mindreværd
  • manglende tro på sig selv
  • manglende selvtillid
  • overdreven tilpasning
  • manglende grænse-sætning og konfliktskyhed
  • skyldfølelse 

Den slags følelsesmæssige ubalancer kan feks starte karusellen af tanker: Gjorde jeg det nu forkert? Var det forkert af mig? skulle jeg have gjort det anderledes? Synes de andre nu at....? 

Det er en drænende og selvdestruktiv tilstand. 

 

Jeg har god erfaring med at afhjælpe begge former for tankemylder.

Jeg bruger ofte både auriculoterapi og kinesiologi, og de to behandlingsformer supplerer hinanden godt, hvilket giver rigtig gode resultater. Men kun hvis du er komfortabel med at få akupunktur.

 

Herunder kan du læse en udtalelse fra en kvinde, som var meget plaget af generende og ubehagelige tanker.

 

 

 

Hvis du kender nogen, som lider af tankemylder, er du velkommen til at sende dette indlæg til dem, og hvis du selv har tankemylder eller andet, du ønsker hjælp til, er du velkommen til at booke en tid her.

 

Nyd din kaffe i sofaen, mens du finder de tider du ønsker!