Mindreværd, mereværd eller ligeværd?

Mindreværd og mereværd

Er en omkostningsfuld ubalance. Både i forhold til dit hvor meget energi du spilder og i forhold til dine relationer.

Rigtig mange mennesker lider under et mindreværd. De er vokset op i Jantelovens skygge og har lært, at de ikke skulle komme for godt igang. Ikke tro, at de er noget særligt.  Mindreværd er meget undergravende for dine relationer, din selvrespekt, din autoritet, dit selvbillede og for din generelle trivsel. Lider du under mindreværd, vil det afspejle sig i alle dine relationer, din udfoldelse, om du tør kaste dig ud i nye ting, om du tør indgå i et parforhold. det vil præge dine valg og dine ikke-valg (hvor du lukker øjnene, og håber at problemet går væk af sig selv, og du ikke tager stilling og handler)

Selv om du måske 99% af tiden føler dig mindreværdig - bevidst eller ubevidst- vil der være udsving til mereværd. Tidspunkter og situationer, hvor du føler dig bedre end andre. Dygtigere end andre og ser ned på andre. 

Dette er selvsagt ligeså belastende for dine relationer til andre mennesker som når du er i dit mindreværd, og ikke tør noget, pleaser andre og ikke viser noget om dig selv. 

Den ønskværdige tilstand må ligge imellem de to yderpoler. Det er ligeværdet. Du er ikke mindre værd og du er ikke mere værd end andre mennesker. Du er lige så meget værd. Alle har vi styrkesider og ting vi ikke er så gode til. Det er et vilkår for alle. Vi kan ikke være gode til alting. Og vi er lige meget værd, i kraft af vores blotte eksistens. Ligeværd er et opgør med manglende eksistensberrigelse.

LIGEVÆRD

NÅR DU PÅ ET DYBT PLAN HAR FORSTÅET

at du er ligeså meget værd som alle andre, kan ligeværd få plads, og de omkostningsfulde udsving mellem mindreværd og mereværd aftage. Dine relationer vil blive nemmere og mere afslappede.

Det er min erfaring, at kinesiologisk behandling er en genvej til ligeværd.  Det er rigtig svært at tale sig ud at mere-mindreværd. Men ved at vi tager fat i både det følelsesmæssige, overbevisninger, stressorer, gamle chok osv. tilbyder kinesiologi en genvej til ligeværd - mine klienter fortæller om en mærkbar forandring allerede efter første gang, vi arbejdet med emnet.

At være ligeværdig med andre mennesker er stress-reducerende og giver mere følelsesmæssig næring.  

Ligeværdet bør føles og afspejle sig i alle relationer, på trods af, at relationen måske i sit udgangspunkt er asymmetrisk.

 • Mellem mænd og kvinder
 • Mellem arbejdsgivere og arbejdstagere
 • Mellem forældre og børn
 • Mellem lærer og elever
 • Mellem fagprofessionelle og borgere
 • Mellem alle, uanset hvor vi kigger

Hvis du har et ønske om mere ligeværd mellem dig selv og andre mennesker, nemmere relationer og mere enkelhed, er du velkommen til at bestille tid herunder. 

Nyd din kaffe i sofaen, mens du finder de tider du ønsker!

TEST:

Har du et godt selvværd og godt selvtillid?

Om du har et godt eller dårligt selvværd og selvtillid, påvirker hele dit liv:

 • Det påvirker hvad du tør kaste dig ud i.

 • Om du har et godt socialt liv.

 • Om du tør forfølge dine drømme.

 • Det påvirker sikkert også dit parforhold – hvis du da tør kaste dig ud i et parforhold.

 • Det påvirker dit familieliv og dit arbejdsliv.

Få indblik i, om du plager dig selv med et dårligt selvværd og dårlig selvtillid. Rigtig mange mennesker, som er stressede, bliver stressede af et indefra kommende følelsesmæssigt pres. Mange mennesker plages og slides af lige præcis dårligt selvværd, dårlig selvtillid og mindreværd.

Hvordan er dit selvværd og selvtillid?

HER kan du finde inspiration til bæredygtighed i alle livets aspekter, feks. bæredygtige relationer, bæredygtige parforhold mm.