Angst

Hvad kan du selv gøre, for at håndtere din angst?

1. Deal med dine problemer – lige nu!

Lad være med at udsætte problemer, som du skal forholde dig til. Problemer forsvinder sjældent af sig selv.

Gør det nødvendige nu, og gør det så godt som du kan.

Måske tror du, at du skal gøre tingene 'perfekt', eller at du skal vente på det 'perfekte' tidspunkt, men det fører til udskydelser, lange forsinkelser, og sommetider handlingslammer det dig. Og dét kan give til stress og angst.

I stedet kan du begynde med bare at gøre det og uden at bekymre dig om slutresultatet. Ved at fjerne forestillingen om, at det skal være perfekt, bliver det meget nemmere at gå i gang.

I de fleste tilfælde vil du også opdage, at du klarer det ganske tilfredsstillende - og ellers kan du jo altid vende tilbage og justere og reparere.

Forandr det, der skal forandres! Just do it !

 

 

2. Har du en indre kritiker/ dommer/bøddel?

Det skal stoppes. Behandl dig selv, som du vil behandle dén du elsker allermest i hele verden.

Tilgiv dig selv for de fejl, som du begår, og lad være med at kritisere dig selv, hvis du har begået en fejl.

Slip de negative tanker, når de kommer og omdiriger opmærksomheden tilbage til dét, du er i gang med.

 

 

Hovedpine, migræne, migræne med aura, kronisk migræne

3.Drop perfektionismen. 

Især to grupper slider på sig selv med illusionen om at skulle være perfekt: Unge piger og kvinder.

Det er fuldstændig urealistisk at tro, at hjemmet kan være pletfrit, kroppen trimmet, håret perfekt, haven ukrudtsfri, maden lavet fra bunden, at være en 100% nærværende og engageret mor, at være fulltime sexet, kone og husholderske - og samtidig klare et fuldtidsjob. Dét er hverken realistisk eller nødvendigt. Skru lidt ned for ambitionerne og forventningerne til dig selv - og bliv mere tilfreds og glad.

4. Afsæt bekymringstid.

'Vent med at bekymre dig' er endnu en effektiv strategi.

Afsæt 10 minutter hver dag, hvor du kan bekymre dig. Et fast tidspunkt om aftenen. Sæt stopuret.

Når du mærker en bekymring, så udsæt den – ”det kan jeg bekymre mig om i aften, hvor jeg har tid til at bekymre mig” og ret igen opmærksomheden tilbage til dét, du er i gang med.

 

Du vil opdage, at bekymringen er mindre, når du udsætter den og vender tilbage til den på et senere tidspunkt. Bekymringer går ofte meget hurtigt i opløsning, hvis vi ikke "fodrer" dem med energi.

 

 

5. Hjælp andre – hjælp hvor du kan!

Med store og små ting. Hver en hjælpende hånd, hvert smil, betyder noget i andre menneskers liv. Dine valg betyder noget for andre mennesker og du kan påvirke andre menneskers trivsel.

Det vigtige er, at du selv ved, at du hjælper – det er ikke andre menneskers taknemlighed og anerkendelse. Det vil afsætte glæde og selvværd i dig. Din sekundære gevinst ved at hjælpe andre er, at dine tanker flytter sig fra angsten til at handle om at hjælpe andre.

 

 

6. Brug mantraer.

Brug hvad for noget?? Et mantra er en opbyggende tekst, som gentages om og om igen. Det træner din koncentration og fokusering, samtidig med at du skaber positive progammer i dit indre.

Brug den hele tiden, om og om igen. Når du kører bil, børster tænder, går tur osv. Mantraer kan bruges i alle de situationer, hvor du ikke skal bruge dit mental apparat - og det er en måde at stoppe det metale i at løbe løbsk med bekymringer og angst.

Et eksempel  på et manstra er : "Jeg tager imod den ro der kommer, jeg giver slip på den angst der er"

Hvis du har brug for hjælp til at slippe angst, så tøv ikke med at kontakte mig.  Her kan du læse en klient udtalelse om behandling for angst. 

Miriam Lund Hansen

  • KINESIOLOG RAB

  • AURICULO ØREAKUPUKTØR

  • NADA ØREAKUPUKTØR

  • POSTUROLOG

  • DORN TERAPEUT

  • BACH TERAPEUT

  • UDDANNET PÆDAGOG MED MANGE ÅRS ERFARING INDENFOR BØRN OG UNGE SAMT HANDICAP OG PSYKIATRI

  •  

    Jeg er at finde i min klinik i Gedved, samt i Odder Sundhedshus, hvor jeg også giver kinesiologi behandlinger/afbalanceringer.

Efterlad en kommentar