Naturen giver ro

https://www.kinesiologi-liv.dk/psykiske-ubalancer/naturen

Gæsteindlæg.

Naturen giver ro i tankerne. Det har de fleste oplevet. Og hvis du lider af tankemylder, så læs med her:

Tankemylder er opslidende, og dræner dig for energi. Den ene tanke tager den anden, og det kan være virkelig svært at komme væk fra de mange tanker igen. Derfor vigtigt at arbejde med at slippe disse tanker.

Du kan arbejde med at slippe tankerne på mange måder, og der findes mange forskellige metoder som kan hjælpe dig. Mennesket er komplekst og der er derfor også flere løsninger til at slippe af med de mange tanker. Nogle mediterer og giver plads til stilheden. Andre tager musik i ørene for at overdøve tankerne i hovedet, hvilket flytter fokus.

Et sted hvor tankerne kan slippes fri, og hvor opmærksomheden kan skærpes er ude i naturen. Naturen byder på mange forskellige elementer, som giver mulighed for at tømme hovedet. Den friske luft, lyden af fuglefløjt og de mange naturlige farver giver de fleste ro i sindet.

Naturen giver ro i hovedet

Der er rigtig mange flotte og tiltrækkende lokationer i naturen, og en af dem er kysten. På kysten finder du rigtig mange naturlige elementer, og her har du i høj grad mulighed for at tømme hovedet for tunge tanker. Vinden står lige ind på dig, mens bølgerne slår ind mod kysten.

De fleste er tiltrukket af vandet, da du kan finde helt rå natur. Her er der ikke så mange ydre faktorer at forholde sig til, og der er derfor god plads til at give slip og slappe af. På kysten kan du lave mange forskellige ting. Du kan både gå en tur, tage sol, svømme, finde rav eller du kan tage ud og fiske.

På fisketuren fordyber du dig i din søgen efter fisken, og du bliver en del af naturens elementer. Alle dine sanser bliver aktiveret på kysten, men på en god måde. Du skal ikke forholde dig til hverdagens stress og jag. Du er i et med naturen, og det giver dig virkelige gode forudsætninger for at slippe de mange tanker.

Solen er en fremragende kilde til D-vitamin

Det er selvfølgelig ikke en selvfølge at solen er tilstede, men skulle den være det, så er en tur til kysten kun endnu mere attraktiv for din krop og sjæl. Du danner nemlig D-vitamin, når din hud bliver udsat for sollys, og det har din krop godt at. Vitaminet er vigtigt for kroppen på flere forskellige områder, da det både bidrager positivt til kroppens optagelse af kalk og for knogler og muskler.

Du kan også tilføre kroppen D-vitamin gennem fødevare som f.eks. fisk og æg, og det er vigtigt at din krop ikke lider af mangel på D-vitamin. Den danske kyst er altså både et godt middel mod tankemylder, samtidig med at du har gode muligheder for at få sollys direkte på huden.

Naturen kan bidrage til bedre nattesøvn

Du kender nok følelsen af at være en smule træt efter en gåtur en den friske natur. Det er selvfølgelig både fordi du har været aktiv, men det er også fordi at stresshormoner forlader kroppen, når du er ude i naturen. Når kroppen ikke er fyldt med stresshormoner, så er det nemmere at opnå en tilstand af fuldstændig afslappelse, hvilket giver en bedre nattesøvn.

Sørg derfor at komme ud og gå en tur i naturen. Det kan enten være langs den danske kyst, i skoven eller et helt tredje sted. Det vil give rigtig mange positive indvirkninger på kroppen, og det vil være med til at give dig optimal velvære i kroppen.

 

Læs også: Magnesium – et livsvigtigt mineral