Ar behandling

Behandling af ar

HUDEN RUNDT OM ET AR KAN VÆRE FØLELSESLØS, SMERTENDE OG HÆVET MM.

Hvorfor er ar vigtige?

 FYSISK: Et ar kan give fysiske problemer. Det kan stramme og gøre ondt, det kan betyde at du ikke kan bevæge dig rigtigt og derfor med tiden får en skæv holdning, fordi du er nødt til at kompensere.

Derudover kan det være, at dit ar ikke er helet godt nok. Det kan føles strenget, at der er små knuder, at det er overfølsomt eller at huden rundt om er helt følelsesløst. Der kan også være rødmen og huden kan være overspændt. I sådanne tilfælde, vil det være gavnligt at behandle aret.

 

PSYKISK / FØLELSESMÆSSIGT: Derudover kan der være følelser og chok knyttet til et ar. Hvis arret er fra et uheld kan der være følelser af angst, rædsel og chok. Måske endda følselser som skyld og skam? Både fra situationen hvor arret kom, men også efterfølgende. Mange mennesker har svært ved at vænne sig til arret, og leve (godt) med det.

Hvordan lever du med dit ar?  Elsker du dit ar (som du ideelt set elsker resten af dig) eller synes du det er grimt og skæmmende? Skammer du dig over at vise dig for din partner og andre mennesker? 

 

ENERGIMÆSSIGT: Også energimæssigt, kan et ar have stor betydning. Det kan være et sted, som rummer stagneret energi og det kan påvirke, hvordan energi strømmer i din krop.

Hvad kan du selv gøre?

  • Massér dine ar en til to gange dagligt med E-vitamin salve eller olie fra E-vitamin kapsler. Massagen styrker nerverenes evne til at vokse sammen igen og olien nærer og blødgør huden.
  • Har du en partner, så bed vedkommende om at massere arret også. Det er meget healende, at din partner ser og rører ved arret.  Har du ingen partner har du måske en god ven / veninde.

Hvad med gamle ar??

Man kan arbejde med arret, selv om det er mange år gammelt. Både i forhold til udseende og de problemer, der kan være omkring arret, og som jeg har beskrevet ovenfor.

 

 

Her kan du læse om en ar-behandling, og hvilken forskel behandlingen bevirkede:

 

En kvinde i 60'erne blev som lille barn blev opereret i sin achillessene. Arret efter operationen var stadig smertende, stramt og bevirkede at hun kompenserede når hun stod og gik, for at aflaste foden. Efter få ar-behandlinger forsvandt smerter i foden, omkring arret og hun kan bevæge sig mere frit, hvilket også har aflastet lænd, nakke og skuldre.

Hvis du kender nogen, som du tænker vil have glæde af at læse dette indlæg, er du velkommen til at sende det til dem, og hvis du selv har noget, du ønsker hjælp til, er du velkommen til at booke en tid herunder.

Book tider til behandling her:

Efterlad en kommentar