Ar behandling

Behandling af ar

HUDEN RUNDT OM ET AR KAN VÆRE FØLELSESLØS, SMERTENDE OG HÆVET MM.

Hvorfor er ar vigtige?

 FYSISK: Et ar kan give fysiske problemer. Det kan stramme og gøre ondt, det kan betyde at du ikke kan bevæge dig rigtigt og derfor med tiden får en skæv holdning, fordi du er nødt til at kompensere.

Derudover kan det være, at dit ar ikke er helet godt nok. Det kan føles strenget, at der er små knuder, at det er overfølsomt eller at huden rundt om er helt følelsesløst. Der kan også være rødmen og huden kan være overspændt. I sådanne tilfælde, vil det være gavnligt at behandle aret.

 

PSYKISK / FØLELSESMÆSSIGT: Derudover kan der være følelser og chok knyttet til et ar. Hvis arret er fra et uheld kan der være følelser af angst, rædsel og chok. Måske endda følselser som skyld og skam? Både fra situationen hvor arret kom, men også efterfølgende. Mange mennesker har svært ved at vænne sig til arret, og leve (godt) med det.

Hvordan lever du med dit ar?  Elsker du dit ar (som du ideelt set elsker resten af dig) eller synes du det er grimt og skæmmende? Skammer du dig over at vise dig for din partner og andre mennesker? 

 

ENERGIMÆSSIGT: Også energimæssigt, kan et ar have stor betydning. Det kan være et sted, som rummer stagneret energi og det kan påvirke, hvordan energi strømmer i din krop.

Læs også: Infrarødt tæppe

Hvad kan du selv gøre?

 •  Massér dine ar en til to gange dagligt med olie fra E-vitamin kapsler. Massagen styrker nervernes evne til at vokse sammen igen og olien nærer og blødgør huden. E-vitamin kapsler kan købes HER.

 

 • Mange mennesker er flove og kede af deres ar, og synes de er skæmmende.  Det er meget healende, at andre ser og kan se på dit ar. Bed din partner om at massere arret og give det kærlighed.  Hvis du ingen partner har, har måske en god ven / veninde, som kan massere dit ar. 

Hvad med gamle ar??

Man kan arbejde med arret, selv om det er mange år gammelt. Både i forhold til udseende og de problemer, der kan være omkring arret, og som jeg har beskrevet ovenfor.

 

 

Her kan du læse om en ar-behandling, og hvilken forskel behandlingen bevirkede:

 

En kvinde i 60'erne blev som lille barn blev opereret i sin achillessene. Arret efter operationen var stadig smertende, stramt og bevirkede at hun kompenserede når hun stod og gik, for at aflaste foden. Efter få ar-behandlinger forsvandt smerter i foden, omkring arret og hun kan bevæge sig mere frit, hvilket også har aflastet lænd, nakke og skuldre.

Miriam Lund Hansen

 • KINESIOLOG RAB

 • AKUPUKTØR RAB

 • NADA ØREAKUPUKTØR

 • POSTUROLOG

 • BACH TERAPEUT

 • Jeg er niveau uddannet akupunktør fra Akupunktur Akademiet  hos Rikke Godthjælp, samt uddannet Kinesiolog RAB hos Kinesiologi Akademiet.

  Jeg er optaget af at se på menneskers ubalancer ud fra et klassisk kinesisk perspektiv. 

  Holistisk, enkelt og naturligt.

Hvis du kender nogen, som du tænker vil have glæde af at læse dette indlæg, er du velkommen til at sende det til dem, og hvis du selv har noget, du ønsker hjælp til, er du velkommen til at booke en tid herunder.

Book tider til behandling her: