Har du mistet dig selv?

ude-af-dig-selv-kinesiologi-gedved

Tilpasning er en nødvendighed. Vi er alle nødt til at tilpasse os det samfund vi lever i, de mennekser vi omgås, arbejdspladsen og hvor vi ellers færdes. Det er nødvendigt for at vi kan fungere sammen i fred og fordragelighed, stedet for kun at have fokus på os selv. Fint og nødvendigt. 

Overdreven tilpasning er at miste sig selv

Men overdreven tilpasning er ikke godt. Konsekvensen af overdreven tilpasning er crazy. Du mærker ikke længere dig selv og dine egne, naturlige behov. 

Du gør, hvad andre forventer af dig. Om du så skal hænge i neglene for at leve op til andres forventninger. 

Du fokuserer på, hvad andre tænker og synes om dig, om din indsats, gøren og laden.  Stedet for hvad du har lyst til, trives med og har behov for.

I værste fald kan det føre til, at du en dag vågner op, og ikke længere kender dig selv - du er blevet kørt over af tilpasningsmaskinen og ikke længere kan mærke, hvad du har lyst til og hvad dine behov er. Hmm. Der ligger du nu, prisgivet andres ønsker og forventninger.

Du har givet det særlige væk: Dig

Hvordan skete dét lige? 

Jo, det er dét vi er trænet til, siden vi var små, vi har fået en gennemgribende uddannelse i at udsætte egne behov, undertrykke hvad du har lyst til og tage hensyn til andre før dig selv.

"Nej, nej, ikke tage søsters legetøj, selv om du har lyst." 

"Nej, nej, du må vente til frikvarteret med at tisse."

"Ja, det kan godt være, at du er sulten, men vent med at spise til vi skal have aftensmad."

"Hvis du gør dét, kan det være, at andre bliver kede af det"

"Vent, vent, vent - vi kan have sex i aften, når vi er færidige med vasketøj og opvask og børnene er puttet og....."

WHAT TO DO?

Rigtig mange mennesker kender ikke deres egne behov. Hvis man ikke kender sine egne behov og ikke kan mærke dem, hvordan kan man så sørge for sig selv på en ansvarlig måde?

Vejen tilbage til at mærke egne behov, er ligesom at starte forfra: Du må tænke på dig selv med omsorg, som et lille barn, der endnu ikke har lært at behovsudskyde. Du mærker du er sulten. Så skal du spise til du føler dig mæt. Du mærker, at du skal på toilet - udsæt det ikke, men gå på toilet. 

Lyder det banalt?  Ja, det gør det vist, men det er en effektiv måde at lære at mærke sine behov. Med tiden lære, hvad DU har lyst til og hvem du er, når du er viklet ud af andres forventninger og ud af tilpasningen. 

Du begynder igen at blive dig, finde frem til dét, der gør dig til noget særligt. Måske har du lyst til at vandre i naturen? Eller meditere? eller danse? Måske har du nogle talenter, som ikke har fået lov til at se dagens lys, i tilpasningens og normalitetens navn? 

Held og lykke med processen. Tillad dig selv at stikke ud og være den DU er. 

Hvis du har brug for hjælp, er kinesiologi en fantastisk hjælp til  at finde hjem til sig selv og til at slippe al den stress, det giver at være ude af sig selv.

Du kan bestille tid her.

Efterlad en kommentar