Dorn terapi

En blid og effektiv ledmobiliserings metode til mobilisering af nakke, ryg, bækkenskævhed samt evt. benlængdeforskel.

Gennem selektive tryk, flyttes hvirvlerne tilbage til deres korrekte position.  Korrektion foregår mens kroppen er i dynamisk bevægelse, så klient og terapeut samarbejder om korrektionen og forskubbede led kommer let og chockfrit på plads, hvilket skåner ledbånd og sener.

DORN TERAPI

Smerter, spændinger og ledforskubbelse i et kropsområde

kan være forbundet til ledforskubbelse et andet sted.

På grund af tyngdekraftens belastning er kroppen tvunget til at kompensere for eventuelle skævheder ved at skabe flere forskubbelser eller skævheder hvis der først er opstået én.

For at løsne vedvarende op for gener i kroppen er det ofte nødvendigt at korrigere hele skelettet, så alle kompenserende skævheder er rettet på plads.

Først herefter kan kroppen finde en ny balance i hele skelettet.

Skab optimale betingelser for muskler, ledbånd & sener

Dorn går i enkelhed ud på, at rette hele kroppen op ved først at korrigere en evt. uens benlængde (der kan rettes op til 3 cm).

Uens benlængde er oftest forårsaget af en dysfunktion i hofter, bækken eller lændeområdet. Herefter korrigeres hofteled, bækkenled, samt hvert led i rygsøjlen og nakken, så kroppens mange led igen kommer ind i alignment, altså i ligevægt i forhold til hinanden.

Når alle led er i alignment betyder det optimale betingelser for muskler, ledbånd og sener som udspringer og hæfter omkring leddene. Desuden får den bløde kerne i ryggens discus optimale trykbetingelser, så protusioner og prolapser forebygges.

Mobiliseringen medfører afbalancering af centralnervesystemet, muskeltonus og cirkulation af både blod og lymfe. Der ses også en gavnlig virkning på de indre organer, som står i direkte kontakt med nervetrådene fra rygsøjlen. Ofte ses også en psykisk reaktion efter en behandling (oftest den første gang), da tidligere traumer i kroppen kan blive reaktiveret og derved forløst.

rygsoejle-dorn

Dorn terapi er som regel effektivt ved

 • Nakke, ryg og bækkensmerter

 • Iskias problemer

 • Diskus protrusioner

 • Hofte- og lysken problemer.

 • Skæv ryg

 • Skulderproblemer

 • Ondt i lænden når du står eller sidder

 • Forskel i benlængde

 • Spændinger og trykken omkring ribben

Hvorfor får man forskubbelser i leddene

Fra undersøgelser ved man, at ca. 95 % af alle mennesker på et eller andet tidspunkt har haft en eller flere ryghvirvler forskubbet.

Ledforskydninger kan være opstået i forbindelse med en skade, men opstår oftest som følge af længerevarende forkert og asymetrisk brug af kroppen. Især kan siddestillingen være problematisk, da den forskyder hofteleddene nedad og bagud hvor ledkapslen er svagest. Det kan også være problematisk hvis man har tendens til at stå og "hænge" på det ene ben, da det udsætter ledfladerne for asymetriske tryk og træk.

Dorn metoden korrigerer eventuelle fejlstillinger i kroppens mange led og ophæver derved smerter i muskler og led.

Praktisk information omkring behandlingen

 • Selve behandlingen varer ca. 30 minutter alt efter hvor meget der skal korrigeres.

 • Jeg skal kunne se din rygsøjle, så behandlingen foregår oftest uden bluse på.

 • Der anbefales en opfølgning efter ca 14 dage for optimal effekt.

 • Ved længerevarende problematikker er det ofte nødvendigt med 3-4 behandlinger.

Pris: 400 kr.

Nyd din kaffe i sofaen, mens du booker en tid