Introvert (ung) i en ekstrovert verden.

stress, depression, forstoppelse, angst, uro unge

Introvert (ung) i en ekstrovert verden?

 

Vi lever i en tid og en kultur, hvor det ekstroverte, selviscenesættelse og dyrkelse af det perfekte hyldes. Det vurderes som tegn på succes, hvis du er udadvendt, har mange venner, er aktiv på de sociale medier og dyrker fitness og i det hele taget har et højt aktivitetsniveau.

 

Men hvad nu, hvis du er mere indadvendt af natur? At det er mere naturligt for dig at være mere stille, indadvendt og afdæmpet? For mange unge, som er mere indadvendte at natur, bliver hverdagen en svær øvelse. De kommer til at føle sig forkerte, de kommer til at se op til de mere udadvendte og selvprofilerende typer og ender med at føle sig mindre værd. Det er vejen til stress og angst. Og her ender mange søde, indadvendte unge mennesker.

 

WHAT TO DO?

  • Anerkend dig selv for dine egne kvaliteter i stedet for at sammenligne dig med andre. Det kommer der ALDRIG noget godt ud af.

 

  • Øv dig i at mærke dine egne behov. Hvornår har du overskud til at være sammen med andre, være udadvendt og social? Og hvornår har du bare brug for at være alene og restituere? ( For det gør introverte mennesker i ro og stilhed)

 

  • Og så skal vi huske, at forandring, nytænkning og innovation i høj grad kommer fra introverte mennesker, der tager sig tid til at fundere over livet.                                                                                                                                                                                                       

 

 

Der kommer jævnligt unge mennesker  i klinikken, som føler sig forkerte, og som undrer sig over, hvorfor deres (udadvendte) venner er mere populære.  Det kan afsætte fordøjelsesproblemer, søvnløshed, angst, uro, mindreværd og stress.

For mange er vejen tilbage er ikke så lang, som man kunne frygte. Med kinesiologi kan vi arbejde med bla. selvværd, selvaccept, at mærke og lytte til egne behov og få fokus på egne ressourcer. 

 

Læs her en klienthistorie, skrevet af en ung mand, som var plaget af angst.

 

Ønsker du at få mere selvværd og mindre stress, kan du booke en tid her.

 

 

Miriam Lund Hansen